- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
זליקוביץ נ' אולמי אסתר תל-אביב בע"מ ואח'
|
ה"פ בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
56702-02-13
10.7.2013 |
|
בפני : חגי ברנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יצחק זליקוביץ |
: 1. אולמי אסתר תל-אביב בע"מ 2. דוד נופרבר |
| פסק-דין | |
פסק דין
לפניי תובענה שהוגשה על דרך של המרצת פתיחה, בה עתר המבקש לסעד הצהרתי בדבר בטלותו של עיקול ישן הרשום מאז שנת 1990 על זכויותיו בנכס מקרקעין בתל אביב, לטובתם של המשיבים.
המשיבים, במסגרת תשובתם לתובענה, התנגדו להסרת העיקול. המשיבים טענו כי העיקול הוטל בעקבות חוב כספי של המבקש כלפיהם, שעוגן בפסק בורר מחודש אוגוסט 1990, לפיו חוייב המבקש לשלם למשיבים סך של 12,500 דולר וכן הוצאות בסך 5,000 ₪. לטענת המשיבים, המבקש לא שילם להם דבר על חשבון החוב האמור. נכון להיום, כך טוענים המשיבים, גובה החוב המשוערך הינו 247,558 ₪.
המבקש טוען מנגד כי החוב נשוא הבוררות נפרע זה מכבר וכי שתיקתם של המשיבים במשך למעלה מעשרים שנה מדברת בעד עצמה. עוד טוען המבקש כי העיקול כלל איננו קשור לפסק הבורר, שכן צו העיקול ניתן עוד בשנת 1989, לפני שהחלה הבוררות.
יצויין כי כיום אין בידי המבקש ראיות כלשהן על כך שפרע את החוב נשוא פסק הבורר, ולדבריו, הדבר נובע מחמת חלוף הזמן. עוד יצויין כי המבקש לא ביקש מעולם את ביטול פסק הבורר (והמועד לעשות כן חלף לפני שנים רבות), ומאידך, המשיבים לא ביקשו עד כה את אישורו של הפסק (בקשה שבאופן עקרוני הם יכולים להגיש גם כיום).
בישיבת קדם המשפט הציע בית המשפט לצדדים כי יינתן פסק דין לפשרה לפי ס' 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד- 1984, בו ייקבע סכום כספי שלא יפחת מ- 10,000 ₪ ולא יעלה על 60,000 ₪, אשר כנגדו יימחק העיקול שבמחלוקת. הסכום שייפסק יהיה לסילוק סופי ומוחלט של כל טענות הצדדים, לרבות מכוחו של פסק הבורר.
הצדדים הודיעו לאחרונה לבית המשפט כי ההצעה מקובלת עליהם.
לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים ובחומר הראיות שצורף לכתבי הטענות, ושקלתי את סיכויי ההצלחה של המבקש אל מול סיכויי ההגנה של המשיבים, כמו גם את העובדה שפסק הבורר לא בוטל ולכאורה ניתן היה לבקש את אישורו גם היום, אני קובע כי העיקול יימחק לאחר ובכפוף לכך שהמבקש ישלם למשיב 2 סך של 59,500 ₪, ובלבד שהתשלום ייעשה תוך 30 יום. התשלום, אם יבוצע במועד, יסלק באופן סופי ומוחלט כל טענה של מי מהצדדים כלפי רעהו. ככל שהתשלום לא יבוצע בתוך המועד שנקבע- העיקול יוותר על כנו.
הפסיקתה שהוגשה לחתימתי, תחתם לאחר שהתשלום יועבר לידי המשיב 2.
המזכירות תשלח את פסק הדין לצדדים
ניתן היום, ג' אב תשע"ג, 10 יולי 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
